Home

Welkom op de website van ’t Raboes open zeilboot competitie. Een centrale plek voor het delen van informatie en natuurlijk de wedstrijduitslagen.

De opzet van de competitie is eenvoudig. Routes worden uitsluitend op het Eemmeer gevaren en alleen open zeilboten met een ligplaats op ’t Raboes mogen meedoen. Alleen een standaard fok en grootzeil mogen worden gebruikt.
 

Hoe ziet zo’n avond eruit?

De start is om 19.00 uur en er wordt voor de start een baan gekozen. We varen afhankelijk van de wind minimaal twee en maximaal vier keer hetzelfde rondje (gemiddeld 1,5 uur per wedstrijd). De finish is op volgorde van binnenkomst. Dit jaar werken we handicaps. We gebruiken hiervoor de standaard SW waarden per type boot. Dit betekent dat er op tijd gevaren wordt en dat er naderhand een correctie op de gevaren tijd plaatsvindt. Van de zes avonden worden de beste vijf meegeteld.
 

Wanneer starten we? 

De kickoff avond zal op woensdagavond 12 juni om 19:00 plaatsvinden. We varen dan niet, maar drinken een bakje koffie en presenteren we kort de plannen voor dit jaar. De eerste wedstrijd start op woensdag 26 juni om 19:00. Deelname is op eigen risico en de gewone vaarregels zijn van toepassing. Er wordt niet gevaren bij verwacht slecht weer en boven windkracht 5.


Wat kost het en hoe verloopt de organisatie? 

De kosten zijn eenmalig €15 per deelnemende boot. Daarvoor krijg je een kopje koffie of thee per wedstrijd, de banenkaart en de winnaar krijgt een trofee.  De communicatie rondom en tijdens de competitie wordt via een whatsapp groep verzorgd